Google Analytics Nedir ? Nasıl Kurulur ?


Google Analytics Nedir ?

 Blogunuzun ziyaretçilerinin davranışlarını analiz etmenize yarayan ücretsiz bir Google servisidir. Analytics bloğunuzu ziyaret eden kişilerin nerden oturum açtıklarını , hangi tarayıcıyla bağlandığını , blogunuzdaki reklamlara tıklanıp tıklanmadığını bile gösteren bir servistir. Daha detaylı bilgileri siz biraz araştırdığınız zaman ayarlardan herşeyi görebilirsiniz.



Google Analytics, güçlü ve kullanımı kolay bir raporlama platformu üzerine kurulmuştur. Böylece, yalnızca birkaç tıklamayla görüntülemek istediğiniz verilere karar verebilir ve raporlarınızı özelleştirebilirsiniz.

Google Analytics Nasıl Kurulur ? 



  • Analytics linke erişerek (Bir Hesap Oluşturun) Seçiniz.





Karşınıza gelen ekranda Blogunuzun Adı , Blogunuzun Adresi ve Bulunduğunuz Ülkeyi Belirterek  devam ediniz. Başarılı bir şekilde geçerseniz alt paragrafta gözüken fotoğraf gelicektir.




İzleme kimliğiniz sitenizi takip edebilmeniz için önemlidir.İzleme kimliğim gözükmemektedir. GoogleAnalytics eski güncellemelerinde bu kodu komut satırındaki HEAD kısmına yerleştirmeniz gerekiyordu. Şimdi o kodu herhangi bir yere kopyalamanız gerekmemekte.




 İzleme kimliğiniz sitenizin linkini verdiğinizden dolayı yeni güncellemeyle kullanıcıları zorlamadan otomatik olarak komut satırına düşmektedir.Fotografta beyaz kalan yer izleme kimliğinizdir. Bu işlemleri doğru ve sıralı yaptığınız taktirde verilieri 24 saat içerisinde panelde görmeye başlayabilirsiniz.




En cok kullanılacak kısım Raporlama parametresi burada istediğiniz ayarlamaları yapabilirsiniz.